Cele mai importante competiții sportive în 2020

Australia Open este unul dintre cele 4 turnee de Mare Șlem. Ediția […]

  • Australia Open este unul dintre cele 4 turnee de Mare Șlem. Ediția 2020 se va desfășura în Melbourne Park, în perioada 20 ianuarie – 2 februarie, fiind al 108-lea an al competiției și primul din seria celor de Mare Șlem al anului. Turneul va consta în meciuri simple, la dublu și dublu mixt. incluzând juniori și jucători în scaun cu rotile. Campionii la simplu ai ediției trecute sunt Novak Djokovic pentru masculin și Naomi Osaka pentru feminin. Vezi detalii aici.
  • World Snooker Championship este la a 44-a ediție anul acesta, având loc, ca de obicei, în Sheffield, Anglia, în perioada 18 aprilie – 4 mai. Campionul mondial actual este englezul Judd Trump, care l-a învins în finala ediției trecute pe scoțianul John Higgins (aflat la a treia finală pierdută consecutiv).
  • Finala UEFA Champions League va încheia al 65-lea sezon al turneului adresat echipelor europene de top organizat de UEFA. Ultimul meci al competiției va fi jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk din Istanbul, Turcia, pe data de 30 mai. Învingătorii vor avea dreptul de a se duela cu câștigătorii UEFA Europa League 2019-2020 în cadrul competiției UEFA Super Cup 2020.
  • Euro 2020, sau Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, va fi la a 16-a ediție. Turneul este programat să aibă loc în 12 orașe din 12 țări UEFA (inclusiv România), în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.
  • Tour de France, aflat la a 107-a ediție anul acesta, este unul din cele mai mari trei turnee de ciclism, acoperind o distanță totală de 3.600 km. Startul turneului 2020 se va da în Nisa, Franța. Campionul ediției 2019 este columbianul Egan Bernal, cel mai tânăr câștigator al competiției din ultimii 110 ani.
  • Wimbledon, celebrul turneu de tenis, va avea loc în perioada 29 iunie – 12 iulie în Londra. Este cel mai vechi dintre cele 4 turnee de Mare Șlem, fiind singurul dintre cele patru care se desfășoară pe iarbă, păstrând tradiția încă vie. La ediția din 2019 Simona Halep a câștigat marele premiu din categoria simplu feminin în fața Serenei Williams, iar Novak Djokovic a fost campionul categoriei simplu masculin, învingându-l pe Roger Federer.
Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Cele mai importante competiții sportive în 2020

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *