Top cele mai bune „extreme stânga” all time

Fotbalul a trecut prin multe schimbări din punct de vedere tactic, dar […]

Fotbalul a trecut prin multe schimbări din punct de vedere tactic, dar anumite posturi au rămas clasice.

 

„Extremele” sunt acei fotbaliști care trebuie să aibă mult talent, viteză și dribling.

Astfel de jucători sunt greu de uitat.

Iată un top 10 fotbaliști pe postul de extremă stângă:

 

10. Rob Rensenbrink

 

Olandezul nu s-a bucurat de o mare celebritate, asta și pentru că nu și-a trecut în CV cluburi foarte mari ale Europei. Finalist de Cupă Mondială în 1974 și 1978, cu siguranță numele său ar fi pătruns mult mai adânc în istoria fotbalului dacă Olanda s-ar fi impus în acele finale.

Tehnic, rapid și cu un dribling foarte bun, Rensenbrink a făcut istorie la Anderlecht, cu care a câștigat Cupa UEFA de două ori.

 

9. Ryan Giggs

 

Cariera galezului e legată într-un mod epic de un singur club, Manchester United. Cu el piesă de bază, „diavolii” au avut o perioadă de aur în care au dominat fotbalul englez și chiar european. În tricoul lui United, Giggs a cucerit 25 de trofee și a jucat 963 de meciuri.

 

8. Franck Ribery

 

Francezul a avut o evoluție foarte interesantă ca jucător, reușind să ajungă la un nivel uriaș în ciuda unor accidentări care i-au dat mari bătăi de cap.

A devenit o legendă a lui Bayern și un fotbalist emblematic pentru naționala Franței. Pe lângă anumite calități tehnice, Ribery a fost un exemplu de fotbalist care se ridică la un nivel foarte înalt prin dăruire, efort și ambiție.

 

7. Pavel Nedved

 

Dacă tot vorbeam de calități fizice de excepție, atunci Pavel Nedved e exemplul perfect.

Tânăra generație a ratat șansa de a admira un fotbalist pe care orice echipă și orice suporter și-l dorește. Extrem de dinamic, de muncitor, dar și foarte eficient, Nedved și-a legat cariera de Lazio și Juventus. Deși dădea cel mai bun randament în zonele laterale, cehul a fost un fotbalist polivalent, care putea acoperi orice zonă în linia de mijloc sau ca mijlocaș ofensiv.

A progresat enorm de-a lungul anilor, iar în 2003 a fost laureatul Balonului de Aur.

 

6. Francisco Gento

 

Înaintea „galacticilor” și a Realului din prezent, a fost și vechiul Real. Și unul dintre numele reprezentative este Francisco Gento.

Ar fi fost un fotbalist perfect și în această epocă: extrem de rapid, un picior stâng magic și foarte tehnic. Unul dintre cei mai mari fotbaliști spanioli din istorie, iar palmaresul vorbește de la sine: 6 Cupe ale Campionilor și 12 titluri de campion, într-o perioadă de aur pentru madrileni.

 

5. Hristo Stoichkov

 

Poate că numele său este plăcut de pronunțat, însă bulgarul era un fotbalist departe de a fi plăcut de către adversari. Tenace, agresiv și combativ, Stoichkov era întotdeauna un pericol pentru fundașii adverși.

Parte din echipa magică a Barcelonei din perioada Cruyff a anilor ’90, bulgarul a colaborat excelent cu Romario în atac și a reușit să înscrie 107 goluri în 214 meciuri.

Evoluțiile foarte bune de la Cupa Mondială din 1994 i-au adus un Balon de Aur și l-au inclus printre marii fotbaliști ai Barcelonei.

 

4. Luis Suarez

 

Nicio legătură cu actualul Luis Suarez al Barcelonei :). Spaniolul Luis Suarez a cunoscut celebritatea tot la Barcelona, înainte de a se transfera la Inter, unde s-a bucurat de un și mai mare succes, în anii ’60.

Suarez a fost Balonul de Aur în 1960 și unul dintre mari fotbaliști all time.

 

3. Rivelino

 

Dacă îți place stilul lui Neymar și vrei să găsești un predecesor la fel de spectaculos, atunci numele lui e Rivelino.

Brazilianul cu un stâng fantastic a cucerit Cupa Mondială în 1970 și a fost unul dintre cei mai spectaculoși fotbaliști.

 

2. Ronaldinho

 

Fotbalul e distracție și trebuie jucat cu plăcere. Ronaldinho și-a bazat cariera pe aceste principii și a fost atât de cuceritor, încât era aplaudat la scenă deschisă chiar și de suporterii adversarilor.

Fotbalul lui Ronaldinho era o continuă sărbătoare și o inspirație pentru orice puști care iubește acest sport.

 

1. Cristiano Ronaldo

 

Cifrele incredibile ale lui Ronaldo nu-l pot așeza decât pe primul loc în acest top. Sau în orice top al fotbaliștilor.

Portughezul e etalonul acestui post de extremă stângă, dar un fotbalist care înglobează multe alte calități în afara celor specifice postului: forță și un fantastic simț al golului.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Top cele mai bune „extreme stânga” all time

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *