Top 20 cele mai valoroase cluburi din Europa

Fotbalul a picat în umbră din cauza pandemiei, dar revine ușor, ușor […]

Fotbalul a picat în umbră din cauza pandemiei, dar revine ușor, ușor în meniul fanilor.

 

Restartul în marile campionate vor porni și transferurile, iar cluburile își vor arăta forța financiară.

Top 20 cele mai valoroase cluburi din Europa include 8 din Anglia. Acest clasament a fost creat în baza anumitor parametri, precum profitabilitatea, popularitatea, potențialul sportiv, venituri din drepturi TV, dar și stadionul pe care joacă meciurile de acasă.

Iată cum arată top 20:

20 – Lyon

Valoare: 489 milioane euro

O obișnuită a Ligii Campionilor în urmă cu câțiva ani, Lyon a fost trecută în umbră de supremația celor de la PSG. Totuși, Lyon rămâne un club de top în Europa.

19 – Leicester City

Valoare: 502 milioane euro

Titlul câștigat în sezonul 2015/16 a propulsat-o enorm pe Leicester, care are un sezon bun în Anglia.

18 – West Ham

Valoare: 505 milioane euro

Un club de mare tradiție în Anglia, West Ham nu traversează o perioadă bună și riscă să retrogradeze. O astfel de situația ar scoate-o din top 20.

17 – Napoli

Valoare: 531 milioane euro

Unul dintre cele mai iubite cluburi din Italia, Napoli e patronată de Aurelio De Laurentiis. În acest moment, Napoli e unul dintre cluburile puternice și atractive din Serie A.

16 – Roma

Valoare: 542 milioane euro

AS Roma e un simbol pentru fotbalul italian, chiar dacă n-a mai fost în topul clasamentului de mulți ani.

15 – Schalke 04

Valoare: 733 milioane euro

Schalke e un club cu o imagine bună și unul dintre cele mai importante din Germania. Asta chiar dacă echipa n-a mai cucerit un trofeu din 2011, când sub comanda lui Ralf Rangnick a câștigat Cupa Germaniei.

14 – Inter

Valoare: 886 milioane euro

Inter e un club care a obișnuit lumea fotbalului să cheltuie mult pe transferuri. După o perioadă foarte slabă, echipa care acum se află sub comanda lui Antonio Conte e din nou în top în Italia și e evident într-un progres continuu.

13 – Atletico Madrid

Valoare: 1,78 miliarde euro

Atletico a cunoscut un progres spectaculos de la venirea lui Simeone. Madrilenii au și un nou stadion fantastic și rivalizează deja cu Real și Barcelona la tot mai multe capitole. Ca dovadă a progresului, Atletico și-a permis să achite 120 de milioane de euro pe Joao Felix.

12 – Borussia Dortmund

Valoare: 1,154 miliarde euro

Borussia Dortmund e clubul care se bucură de fani care fac spectacol meci de meci. În ultimii ani, Dortmund și-a creat reputația unei echipe care formează sau cizelează jucători tineri, pe care îi vinde ulterior pe sume uriașe.

11 – Juventus

Valoare: 1,563 milioane euro

Cel mai titrat club din Italia, Juventus domină clar fotbalul din Peninsulă și își permite să transfere staruri precum Cristiano Ronaldo. Torinezii își propun an de an să joace finala Ligii Campionilor.

10 – Arsenal

Valoare: 1,669 milioane euro

Arsenal nu e într-o perioadă foarte bună din punct de vedere fotbalistic, dar rămâne în top 10 cele mai valoroase din Europa.

9 – Paris Saint-Germain

Valoare: 1,722 milioane euro

Echipa din capitala Franței e deținută de Qatar Sports Investments și e unul dintre celei mai puternice din punct de vedere financiar. PSG n-are nicio problemă pe plan intern și își propune să prindă finala Ligii Campionilor.

8 – Tottenham

Valoare: 1,862 milioane euro

Echipa din nordul Londrei a jucat finala Ligii Campionilor anul trecut și se află pe o poziție foarte bună în acest top. Mai nou sub comanda lui Jose Mourinho, Tottenham este într-un proces de reconstrucție.

7 – Chelsea

Valoare: 1,998 milioane euro

Un club bogat, aflat sub patronat rusesc, Chelsea e în cădere în acest top. Antrenați de Frank Lampard, „albaștrii” au o echipă tânără, care promite să crească foarte mult.

6 – Manchester City

Valoare: 2,340 milioane euro

După o perioadă de trimf în Premier League, Manchester City e dominată clar de Liverpool. Manchester City a avut ceva probleme cu fair-play-ul financiar, ceea ce i-a afectat și imaginea.

5 – Liverpool

Valoare: 2,386 milioane euro

Deținătoarea Ligii Campionilor și aproape noua campioană a Angliei, Liverpool e într-o creștere în acest top. „Cormoranii” au o bază imensă de suporteri, în toată lumea și o tradiție fascinantă.

4 – Bayern Munchen

Valoare: 2,585 milioane euro

Bayern e un titan în Germania și unul dintre cele mai puternice cluburi din lume. Bavarezii se apropie de un nou titlu în Bundesliga și sunt optimiști că pot avea din nou pretenții și în Liga Campionilor.

3 – Barcelona

Valoare: 2,867 milioane euro

Barcelona e unul dintre cele mai populare cluburi din lume și are un imens avantaj prin prezența lui Lionel Messi. În prezent, fanii fotbalului asociază fotbalul spectacol cu Barcelona, ceea ce ce reprezintă un vector puternic de imagine.

2- Manchester United

Valoare: 3 miliarde euro

În cădere liberă din punct de vedere al rezultatelor după plecarea lui Alex Ferguson, Manchester United rămâne foarte sus în top ca valoare a clubului. „Diavolii” tot încearcă să formeze o echipă care să se lupte din nou la titlu, dar încă sunt departe de acest obiectiv.

1 – Real Madrid

Valoare: 3,124 miliarde euro

Un adevărat reper pentru fotbalul mondial, Real Madrid a continuat progresul datorită performanțelor din ultimii ani. După revenirea lui Zidane, madrilenii au din nou stabilitate și o strategie bună, care poate duce din nou la o dominație blanco.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Top 20 cele mai valoroase cluburi din Europa

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *