Povești de necrezut văzute în fotbal

Fotbalul e un sport frumos, dar care a creat și evenimente mai […]

Fotbalul e un sport frumos, dar care a creat și evenimente mai ciudate, greu de uitat.

 

Iată câteva episoade stranii care s-au întâmplat în fotbal:

 

Un mandat de 10 minute

Leroy Rosenior a stabilit un record pentru cât de puțin a rezistat ca antrenor al unei echipe: doar 10 minute.

A fost reangajat de Torquay United imediat după ce echipa a retrogradat, dar clubul a fost vândut și noii acționari și-au dorit un alt antrenor.

 

3 „galbene” pentru același jucător

 

Englezul Graham Poll s-a retras din cariera de arbitru după ce a reușit „performanța” de a acorda 3 cartonașe galbene aceluiași jucător într-o singură partidă.

Într-un meci Australia vs Croația, de la Campionatul Mondial din Germania 2006, Graham Poll a eliminat câte un jucător de la ambele echipe, apoi i-a acordat un galben lui Josip Simunic, uitând că fundașul croat mai fusese avertizat mai devreme.

Centralul englez a realizat greșeala abia după finalul celor 90 de minute, când l-a eliminat pe fotbalistul croat.

Bunica reînviată

 

Internaționalul irlandez Stephen Ireland și-a „omorât” bunica pentru a scăpa de un meci al naționalei și a petrece timp cu prietena sa. Când s-a aflat că a mințit în privința bunicii sale, mijlocașul de la Manchester City a fost obligat să o „reînvie” și să-și ceară scuze.

Ireland a explicat apoi că a fost nevoit să inventeze o scuză pentru a nu se prezenta la meciul naționalei sale contra Cehiei. Mai mult, s-a învoit și de la club pentru același motiv. Aflând adevărul, Sven-Goran Eriksson, antrenorul „cetățenilor” a catalogat episodul care fiind o „mare prostie”.

Glumă mortală

 

Mijlocașul lui Lazio, Luciano Re Cecconi, și-a găsit sfârșitul încercând să facă o glumă. În 1978, a intrat într-un magazin de bijuterii strigând: „Stop! Acesta este un jaf!”.

Proprietarul magazinului l-a împușcat pe Cecconi, care a murit înainte de a-și putea explica gluma.

Antrenorul care s-a vândut ca jucător

 

Ivor Broadis, antrenor-jucător la Carlisle United, a luat decizia de a se vinde singur către o altă echipă pentru a-și ajuta clubul financiar. În 1949, s-a vândut către Sunderland pentru 18.000 de lire sterline.

După o carieră în care a bifat 18 selecții la naționala Angliei și o perioadă petrecută la Manchester City, Broadis s-a întors la Carlisle, unde a lucrat ca jurnalist sportiv.

 

O monedă de 40.000

 

Jamie Carragher a trăit unul dintre cele mai neplăcute momente din carieră la un meci din Cupa Angliei dintre Liverpool și Arsenal. Fundașul „cormoranilor” a fost lovit cu o monedă de o liră sterlină și extrem de nervos, a aruncat-o înapoi în tribună.

Gestul i-a adus eliminarea și o amendă pentru club de 40.000 de lire sterline.

 

Pele și tricoul norocos

 

La un moment dat în cariera sa, Pele era atât de îngrijorat de lipsa sa de formă, încât și-a rugat un prieten să-i recupereze de la un fan un tricou norocos pe care i- dăruise cu ceva timp în urmă.

Tricoul a revenit la Pele, iar brazilianul și-a reintrat în formă. Dar mai târziu s-a aflat că totul a fost o autosugestie, iar tricoul primit de Pele nu era același pe care i-l dăruise fanului.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Povești de necrezut văzute în fotbal

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *