Magie pe teren, artă în tribune. Cele mai spectaculoase coregrafii văzute în Liga Campionilor

Liga Campionilor e scena în care fotbalul se joacă la cel mai […]Liga Campionilor e scena în care fotbalul se joacă la cel mai înalt nivel, unde se înfruntă cele mai puternice echipe și nu în ultimul rând, e competiția care atrage, dar care și generează cei mai mulți bani.

Simpla intonare a celebrului imn compus de Tony Britten în 1992 și bazat pe o operă semnată de George Frideric Handel ne aruncă într-o stare specială, stare care îi motivează pe jucători să se autodepășească și în același timp, îi inspiră pe fani.

În ultimii ani, am putut admira coregrafii de neuitat create de suporteri special pentru duelurile din Liga Campionilor. Iată un top al celor mai spectaculoase:

 

Spartak Moscova – Liverpool, septembrie 2017

 

„Win or die” (Câștigăm sau murim) a fost mesajul afișat de fanii rușilor, care au ales o modalitate destul de dură de a-și motiva favoriții. Meciul s-a încheiat la egalitate și, din fericire, la Spartak Moscova nu s-a întâmplat nicio dramă 🙂

 

Olympiakos – Sporting Lisabona, septembrie 2017

 

Fanii grecilor, cunoscuți a fi foarte pătimași, au avut un mesaj puternic către adversari: „Stați jos și ascultați-l pe tăticul vostru, care e un Zeu grec”

 

Real Madrid – Atletico Madrid, mai 2017

 

Santiago Bernabeu s-a îmbrăcat ca de sărbătoare în semifinala cu rivala din Madrid. Pe atunci Real avea 11 trofee Liga Campionilor și se pregătea pentru cea de-a 12-a. „Spune-mi cum se simte” a fost mesajul afișat de fanii Realului adresat celor de la Atletico.

În acel meci, Cristiano Ronaldo reușea un hat-trick și scria o nouă pagină de poveste în tricoul „galacticilor”.

 

Atletico Madrid – Real Madrid, mai 2017

 

Suporterii celor de la Atletico nu au rămas datori. La retur, le-au dat replica rivalilor: „”Suntem mândri că nu suntem ca voi”.

Atletico a învins cu 2-1, rezultat insuficient pentru a întoarce eșecul de pe Bernabeu.

 

Borussia Dortmund – Benfica, martie 2017

 

Fanii galben-negrilor nu puteau lipsi din acest top. După eșecul cu 1-0 din tur contra portughezilor de la Benfica, ultrașii nemți au apelat la istorie și au scris un mesaj care făcea referire la ce a titrat presa germană în 1963. Atunci, Dortmund a întors eșecul din tur cu Benfica, scor 1-2, printr-un succes spectaculos, 5-0.

Borussia a reușit și în 2017 o performanță asemănătoare: 4-0 și i-a trimis acasă pe portughezi.

 

Legia Varșovia – Borussia Dortmund, septembrie 2016

 

Galeria spectaculoasă a germanilor a avut ocazia să vadă un adevărat recital la Varșovia. Fanii polonezi au creat o coregrafie impresionantă pentru a sărbători revenirea la masa bogaților din Liga Campionilor. Din păcate pentru ei, Legia a suferit o înfrângere dureroasă, scor 0-6.

 

Galatasaray – Real Madrid, septembrie 2013

 

„Un Regat: Galatasaray” a fost tema propusă de înfocații fani turci cu ocazia unui meci de gală cu Real Madrid. Așa cum era de așteptat, suporterii turci s-au ridicat la înălțime și au făcut o adevărată sărbătoare din această dispută.

 

Celtic – Barcelona, noiembrie 2012

 

La aniversarea a 125 de ani de la înființarea clubului, Celtic a reușit minunea de a o învinge pe Barcelona. Stadionul scoțienilor a fost îmbrăcat în verde, iar performanța jucătorilor a intrat în istorie. De neuitat e și statistica de la finalul meciului. Barcelona a avut o superioritate șocantă la toate calitolele, mai puțin pe tabela de marcaj.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Magie pe teren, artă în tribune. Cele mai spectaculoase coregrafii văzute în Liga Campionilor

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *