Fotbaliști a căror carieră e legată de un singur club

Banii unor cluburi bogate precum Chelsea, Manchester City sau Real Madrid pot […]

Banii unor cluburi bogate precum Chelsea, Manchester City sau Real Madrid pot cumpăra orice în fotbal, însă nu și loialitatea.

Sunt și fotbaliști care, deși au primit oferte de la cele mai puternice cluburi, nu s-au lăsat convinși și au ales să-și lege numele de o singură echipă în toată cariera.

 

ROGÉRIO CENI (1152 meciuri jucate) – SAO PAOLO

 

Portarul a intrat în istoria lui Sao Paolo prin loialitatea față de club și a reușit performanța de a marca peste 100 de goluri. Ceni e celebru pentru abilitatea de a executa lovituri libere și penalty-uri, calități extrem de rare pentru un portar.

 

RYAN GIGGS (963 meciuri jucate) – MANCHESTER UNITED

 

Galezul a avut o carieră excepțională în tricoul „diavolilor”. A câștigat Premier League de 13 ori, de 4 ori Cupa Angliei, de 3 ori Cupa Ligii și de două ori Liga Campionilor.

Giggs a fost unul dintre jucătorii preferați ai lui Alex Ferguson și e unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din istoria clubului.

 

PAOLO MALDINI (902 meciuri jucate) – AC MILAN

 

Maldini a jucat până la 41 de ani și este unul dintre cei mai buni fundași din istorie. Cu AC Milan a cucerit 26 de trofee, dintre care 5 Ligi ale Campionilor. Fără îndoială, o legendă.

 

JAMIE CARRAGHER (737 meciuri jucate) – LIVERPOOL

 

Unul dintre liderii lui Liverpool și foarte iubit de suporteri, Carra a dominat vestiarul alături de Steven Gerrard. A rămas un simbol pentru fanii „cormoranilor”, pentru atașamentul și ambiția de care dădea dovadă în fiecare meci.

 

PAUL SCHOLES (718 meciuri jucate) – MANCHESTER UNITED

 

Mijlocașul central a fost o figură importantă în echipa de aur a lui Alex Ferguson. La un moment dat, Zinedine Zidane a fost întrebat cum e să fii cel mai bun mijlocaș din lume. Iar francezul a răspuns: „Întrebați-l pe Paul Scholes”.

 

JOHN TERRY (713 meciuri jucate) – CHELSEA

 

Dacă Tony Adams a fost Mr Arsenal, atunci lui Terry i se poate spune Mr Chelsea. Fanii îl numesc „liderul, căpitanul, legenda”. În tricoul albastru, fundașul central a cucerit 4 titluri Premier League, 5 Cupe ale Angliei, 3 Cupa Ligii și câte un trofeu Europa League și Liga Campionilor.

 

STEVEN GERRARD (710 meciuri jucate) – LIVERPOOL

 

Este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria lui Liverpool. A fost piesă centrală în episodul din finala Ligii Campionilor din 2005, atunci când „cormoranii” au revenit de la 0-3 și au învins Milanul la penalty-uri.

Din păcate, n-a reușit să cucerească niciun titlu Premier League, însă are cifre remarcabile: 186 de goluri în 710 meciuri. Gerrard n-a fost chiar un om al unui singur club, având în vedere că la finalul carierei a jucat și în Statele Unite, la LA Galaxy. Dar având în vedere cariera europeană, îl putem trece totuși în această categorie.

 

FRANCESCO TOTTI (707 meciuri jucate) – ROMA

 

Totti a marcat 290 de goluri și are 181 de pase decisive. Este simbolul absolut pentru AS Roma și chiar pentru orașul Roma. Este supranumit „Regele Romei” sau „Gladiatorul”.

 

CARLOS PUYOL (682 meciuri jucate) – BARCELONA

 

Deși puțini vorbesc despre el în zilele noastre, Puyol a fost liderul echipei fantastice create de Guardiola la Barcelona, din care mai făceau parte Messi, Xavi, Dani Alves, Iniesta sau David Villa. A fost căpitanul catalanilor din 2004 până în 2014 și a cucerit 21 de trofee.

 

TONY ADAMS (672 meciuri jucate) – ARSENAL

 

Fundașul central a jucat 18 sezoane la Arsenal și e un adevărat simbol pentru „tunari”. În onoarea sa, în apropiere de stadion, i-a fost ridicată o statuie.

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Fotbaliști a căror carieră e legată de un singur club

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *