Esports: care sunt cele mai competitive jocuri în 2020

Jocurile esports sunt din ce în ce mai populare și s-au creat […]

Jocurile esports sunt din ce în ce mai populare și s-au creat competiții în care se întreg gameri din întreaga lume.

 

Poate nu toți știu, dar în ultimii ani industria de esports a atras miliarde de dolari. În același timp, dezvoltarea lor și a competițiilor a dus și la o atracție din ce în ce mai mare în zona de pariuri.

Pariază pe esports!

Dar să vedem care sunt cele mai importante esports, luând în calcul popularitatea, dar și sumele atrase în turnee:

Counter-Strike: Global Offensive

 

Sunt 8 ani de la lansarea acestui joc și încă se menține în topul esports. Rețeta: actualizări inspirate în ceea ce privește grafica și armele și o serie de competiții pentru pasionați.

Pe lângă ligile în curs de desfășurare, cum ar fi BLAST Premier și ESL Pro League, 2020 programează o mulțime de turnee de top, precum IEM Katowice 2020, DreamHack Anaheim și ambele evenimente ESL One la Rio de Janeiro și, respectiv, la Köln.

Dacă luăm în calcul cifrele, IEM Katowice 2019 conduce topul de vizualizări, cu 1,2 milioane și cu un fond de premii de 1 milion de dolari. Acest milion face parte dintr-un total de 91 de milioane acordate ca premiu în competiții de Counter-Strike: Global Offensive, din 2013 și până în prezent.

League of Legends

 

Poate cel mai cunoscut esport din lume, League of Legends (LoL) este unul dintre cele două Multiplayer online battle arena (MOBA) care domină industria. Au trecut aproape 11 ani de la lansarea LoL, iar totalul de premii acordate a ajuns la 73,5 milioane dolari în peste 2.400 de evenimente.

Coreea de Sud este de departe cea mai populară și de succes piață pentru LoL, opt dintre primii 10 câștigători provenind din această țară. De fapt, un singur jucător din top 25, Luka „PerkZ” Perkovic, provine dintr-o altă țară decât Coreea de Sud sau China, ceea ce arată popularitatea și dominanța celor două țări asiatice în LoL.

Dota 2

 

Dota 2 este singurul concurent direct pentru League of Legends și e produs de Valve, același studio din spatele CS: GO. În timp ce LoL este extrem de popular în regiunile asiatice, primii 25 de câștigători din Dota 2 provin din 16 națiuni diferite, precum SUA, China, Franța și România.

Când vine vorba de premii, Dota 2 bate toate celelalte titluri datorită metodei de finanțare utilizate: un sistem denumit în joc „Compendium”, prin care jucătorii pot achiziționa diferite mod-uri sau consumabile. 25% din totalul veniturilor se îndreaptă către fondul de premii International, ceea ce a însemnat faptul că The International 2019 a avut un buget de 34,3 milioane dolari, un plus față de cei aproximativ 200 milioane de dolari care s-au oferit de-a lungul anilor.

Deși are cele mai mari premii, Dota 2 nu strălucește la numărul jucători, în comparație cu LoL. Numărul mediu de jucători din ultimele câteva luni este sub 400.000, aproximativ 5% din numărul de jucători LoL.

Printre titlurile foarte populare care atrag mulți jucători și turnee importante mai sunt FIFA, Call of Duty și Overwatch.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Esports: care sunt cele mai competitive jocuri în 2020

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *