Cele mai mari surprize văzute în competiții importante de fotbal

În sport, poveștile cu outsideri care au depășit toate așteptările sunt unele […]

În sport, poveștile cu outsideri care au depășit toate așteptările sunt unele dintre cele mai frumoase.

 

Nu de multe ori s-a întâmplat ca un trofeul important să fie câștigat de o echipă care nu era pe lista favoritelor. Dar fiecare astfel de episod a surprins sau chiar a șocat și a rămas în istoria sportului.

Grecia: Euro 2004

Portugalia a avut un parcurs perfect până în finala Euro 2004, competiție la care era gazdă. În ultimul act, lusitanii întâlneau Grecia, marea surpriză a competiției, care înainte de startul turneului avea cota 150 pentru a triumfa.

Portughezii au dominat clar finala, dar defensiva perfectă a grecilor și un gol marcat cu capul i-au făcut campioni europeni. O dramă pentru țara gazdă și o sărbătoare nesperată pentru eleni.

Liverpool: Champions League 2005

În finala Ligii Campionilor din 2005, Liverpool era condusă la pauză de Milan cu 3-0. Fanii lui Liverpool prezenți la Istanbul se simțeau deja umiliți și erau tentați să părăsească arena.

Dar după pauză, povestea s-a schimbat complet. Englezii au marcat 3 goluri în câteva minute, au trecut cu bine peste prelungiri, iar la penalty-uri au câștigat trofeul. O finală care nu va fi uitată niciodată.

Manchester United: Champions League 1999

Când într-o finală de Liga Campionilor conduci cu 1-0 în minutul 84, deja ai o mână pe trofeu. Dar nu a fost valabil și împotriva celor de la Manchester United. În minutele 90+1 și 90+2, Teddy Sheringham și Ole Gunnar Solskjaer au răpus Bayern, anulând golul marcat de Mario Basler în minutul 4.

Anglia: Cupa Mondială 1966

Englezii au reușit surpriza la acea ediție de Cupa Mondială și au învins în finală Germania de Vest, scor 4-2. La 2-2, britanicilor li s-a validat un gol neregulamentar. Episodul încă mai naște controverse, însă nu poate umbri performanța Angliei.

Danemarca: Euro 1992

Danezii nu se calificaseră la acea ediție de Campionat European, dar au luat locul Iugoslaviei, țară aflată în război. Nordicii au trecut de grupe cu o victorie, un egal și un eșec.

Au învins Olanda în semifinale printr-un penalty, iar în finală au răpus Germania, scor 2-0. O echipă care nici măcar nu s-a calificat la Euro să câștige trofeul? Da, exact așa.

Chelsea: Champions League 2012

Aflată într-o situație grea în campionat și cu un antrenor interimar pe bancă, Chelsea nu părea să aibă nicio șansă împotriva lui Bayern pe Allianz Arena.

În minutul 83, Bayern deschidea scorul prin Thomas Muller, dar trupa lui Roberto Di Matteo egala surprinzător după doar două minute printr-o lovitură de cap a lui Drogba. La loviturile de departajare, atacantul ivorian a marcat golul decisiv și a adus trofeul londonezilor, la ultimul său meci în tricoul albastru.

Uruguay: Cupa Mondială 1950

Pe atunci, Cupa Mondială avea un format diferit de cel de azi. Uruguay trebuia să învingă Brazilia în finală pentru a cuceri trofeul, în timp ce brazilienilor le era de ajuns un egal.

Cum Brazilia venea după victorii cu 7-1 și 6-1, nimeni nu dădea vreo șansă Uruguayului. În final, outsiderii s-au impus cu 2-1 pe Maracana și au creat denumirea de Maracanazo, ceea ce simbolizează surpriza uriașă.

AC Milan: Champions League 1994

Milan întâlnea în finală puternica echipă a Barcelonei, care era proaspăt campioană în Spania și câștigase doi ani la rând Cupa Campionilor.

Mai mult, italienii jucau fără câteva piese de bază, adevărate staruri: Marco Van Basten, Gianluigi Lentini, Alessandro Costacurta, Franco Baresi, Jean-Pierre Papin și Brian Laudrup.

Nu doar victoria Milanului a surprins, ci și maniera clară în care s-au impus italienii, scor 4-0.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Cele mai mari surprize văzute în competiții importante de fotbal

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *