Australian Open 2020: start calificări!

Australia Open este unul dintre cele 4 turnee de Mare Șlem. Ediția […]


Australia Open este unul dintre cele 4 turnee de Mare Șlem. Ediția 2020 se va desfășura în Melbourne Park, în perioada 20 ianuarie – 2 februarie, fiind al 108-lea an al competiției și primul din seria celor de Mare Șlem al anului. Turneul va consta în meciuri simple, la dublu și dublu mixt, incluzând juniori și jucători în scaun cu rotile. Campionii la simplu ai ediției trecute sunt Novak Djokovic pentru masculin și Naomi Osaka pentru feminin.

 

URMĂREȘTE LIVE CALIFICĂRILE 

VEZI COTELE pe Stanleybet.ro

 

Ediția din acest an se suprapune peste nefericitele evenimente din Australia, incedii devastatoare pe suprafețe enorme. De aceea, a fost luată în calcul și amânarea turneului din cauza fumului toxic care ar putea afecta sănătatea sportivilor.

 

Meciurile vor fi jucate pe 25 de terenuri, printre care Rod Laver Arena, Melbourne Arena şi Margaret Court Arena. În ceea ce privește punctele acordate învingătorilor, 2000 de puncte în topurile WTA și ATP vor merge către cei care vor lua aurul la feminin și masculin, iar finaliștii vor primi 1300 la femei și 1200 la bărbați. De asemenea, calificarea în semifinale este răsplătită cu 780 de puncte la feminin, respectiv 720 la masculin.

 

Toate acestea se traduc în premii consistente, valorând în total 71 de milioane de dolari australieni, împărțiți astfel: $4.120.000 vor primi câștigătorii la simplu, $760.000 la dublu (masculin și feminin), și $190.000 pentru învingătorii la dublu mixt. Și calificarea aduce cu sine premii în bani: cine ajunge în finală la simplu primește $2.065.000, pentru semifinale se acordă $1.040.000, iar în sferturi $525.000.

 

În ceea ce privește românii prezenți în această competiție, Simona Halep este favorită patru și o va întâlni în primul tur pe Jennifer Brady, 49 WTA, o adevrsară pe care a învins-o în trei seturi în cadrul duelului din 2019. De asemenea, și Sorana Cîrstea, și Irina Begu și-au aflat adversarele de la Australia Open. Sorana o va întâlni pe cehoaica Barbora Strycova (32 WTA), iar Irina se va confrunta cu olandeza Kiki Bertens (9 WTA). Printre absențele notabile se numără Bianca Andreescu, canadianca de origine română, care va rata acest turneu din cauza unor probleme medicale. La masculin situația nu este atât de bună printre conaționalii noștri, singurul care va juca în calificări fiind Marius Copil, care a căzut de pe locul 80 în lume pe locul 153.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “Australian Open 2020: start calificări!

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *