7 fotbaliști celebri care urau să se antreneze

Dacă fotbaliști precum Cristiano Ronaldo au creat din antrenament o adevărată „religie”, […]

Dacă fotbaliști precum Cristiano Ronaldo au creat din antrenament o adevărată „religie”, au fost și alții de excepție care urau ședințele de pregătire.

 

Iată câteva exemple de fotbaliști de geniu care s-au împăcat cu greu cu ideea de antrenament.

 

Socrates

 

Elegantul mijlocaș ofensiv brazilian a fost un fotbalist remarcabil din mai multe puncte de vedere. În biografia sa scrie că „îi plăcea să studieze, dar ura să se antreneze”. Fostul căpitan al Braziliei a obținut o diplomă în medicină după finalul carierei de fotbalist.

Brazilianul nu s-a considerat niciodată ca fiind dedicat sută la sută fotbalului, ba chiar a privit această activitate ca pe un hobby.

 

Gary Lineker

 

Harry Redknapp a descris foarte clar stilul pe care îl avea Gary Lineker ca fotbalist: „E amuzant să văd în ce condiție bună e Gary Lineker în aceste vremuri, pentru că în perioada în care juca, aversiunea sa față de antrenamente era celebră. Pregătirea era un chin pentru el. Ar fi preferat să vină doar la meciuri”.

Mai mult, Lineker, numărul 3 în clasamentul golgheterilor englezi all time, evita să șuteze la poartă la încălzirea de dinaintea meciului, pentru a „nu irosi golurile”.

 

Romário

 

Romário a vorbit despre fiul său, Romárinho, glumind pe seama a ceea ce nu prea agrea atunci când juca. „Merg la meciurile lui, dar nu și la antrenamente. De fapt, nu prea mergeam nici la antrenamentele mele”, a mărturisit legenda braziliană.

Dar datorită talentului extraordinar, chiar și fără pregătire intensă, Romário a avut o carieră fabuloasă.

 

Michael Owen

 

Fostul atacant englez a povestit că a detestat întotdeauna rutina de antrenament. Câștigător al Balonului de Aur în 2001, Owen spunea: „Uram antrenamentele, acel loc mă termina…”.

 

Ronaldo

 

Legendarul atacant brazilian a folosit toate trucurile pentru a păcăli antrenamentele, unde era ultimul la alergări.

Míchel Salgado, fostul coechipier de la Real Madrid, a povestit că le cerea antrenorilor să nu-l obosească pe Ronaldo la antrenamente, pentru a fi cât mai proaspăt la meciuri.

 

Wayne Rooney

 

Un fost preparator fizic al lui Machester United a declarat că dacă lui Rooney i-ar fi plăcut mai mult să se antreneze, putea avea o continuitate precum Cristiano Ronaldo.

„El n-a înțeles niciodată importanța pregătirii. Spunea că el vrea să joace fotbal, nu să se antreneze. Am regretat întotdeauna că n-am reușit să-l determin să se pregătească mai bine”, a mărturisit Mick Clegg.

 

Ronaldinho

 

Jérôme Leroy, fostul coechipier al lui Ronaldinho de la PSG, a povestit că se întâmpla uneori ca brazilianul să nu vină deloc la antrenamente în timpul săptămânii, ci apărea vineri la stadion pentru a se pregăti pentru meciul de sâmbătă.

„Uneori, venea la antrenamente și făcea doar masaj”, a mai rememorat Leroy.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “7 fotbaliști celebri care urau să se antreneze

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *