6 „stranieri” români care ar putea „exploda” în străinătate

Naționala României va juca în toamnă barajul pentru calificarea la Euro.   […]

Naționala României va juca în toamnă barajul pentru calificarea la Euro.

 

Multe nu se pot schimba până atunci, dar selecționerul Mirel Rădoi speră ca o parte din jucătorii tineri să progreseze cât mai rapid și să devină certitudini la prima echipă.

În afara unor fotbaliști consacrați precum Ianis Hagi, Dennis Man sau Florinel Coman, mai sunt și alți jucători foarte tineri de la care se așteaptă foarte mult.

Iată câteva nume de tineri români care evoluează în străinătate și care sunt considerați având un potențial foarte mare:

 

Denis Drăguș
20 de ani
(Standard Liege/Belgia)

Belgienii au cumpărat în vara lui 2019 un fotbalist care juca deja la naționala mare a României. Însă adaptarea la Liege e extrem de grea pentru atacantul crescut la Viitorul. Drăguș n-a evoluat aproape deloc la Standard și s-a luat în calcul varianta unui împrumut.

Totuși, șefii clubului belgian au transmis că au încredere în potențialul fotbalistului de 20 de ani. Cu toții așteptăm ca Drăguș să confirme și să revină la națională.

 

Vlad Dragomir
21 de ani
(Perugia/Italia)

Mijlocaș central box to box, Dragomir a făcut parte din lotul lui Arsenal și în prezent joacă în Serie B, la Perugia. Timișoreanul a ajuns la Londra în 2015 și a fost cotat bine de presa din Anglia în perioada Arsenal.

Este component al echipei naționale U21 a României și a făcut parte din lotul tricolorilor la Euro 2019 din Italia, unde echipa antrenată de Rădoi a ajuns în semifinale.

Mai ales ținând cont de postul pe care evoluează Vlad Dragomir, era foarte greu să se impună la Arsenal, dar calitățile sale îl recomandă ca fiind un fotbalist cu mare potențial.

 

Andrei Rațiu
21 de ani
(Villarreal/Spania)

Fundașul dreapta are o poveste interesantă. S-a mutat cu familia în Spania pe când avea 6 ani și pentru prima dată a jucat pentru echipa Andorra de Teruel. A fost transferat de Villarreal, iar în aprilie anul trecut a debutat pentru „Submarinul Galben” în Europa League.

În următorii ani, Rațiu ar putea fi un candidat serios pentru postul de fundaș dreapta la națională, poziție deficitară în acest moment.

 

Marius Marin
21 de ani
(Pisa/Italia)

Născut la Timișoara, Marius Marin a ajuns la Sassuolo în 2016. În prezent evoluează în Serie B, la Pisa, unde este foarte apreciat. Mijlocașul a atras atenția mai multor cluburi din Italia și are toate șansele să facă pasul către prima ligă.

Ar fi și pasul decisiv către naționala mare a României, aflată într-o fază de reconstrucție.

 

Mihai-Alexandru Dobre
21 de ani
(Bournemouth/Anglia)

La începutul acestui an, Mihai Dobre a debutat oficial pentru gruparea engleză Bournemouth, în Cupa Angliei.

Mijlocașul de 21 de ani a impresionat la echipa de tineret a lui Bournemouth și a fost deseori luat în lotul echipei mari. Pentru a evolua mai mult la seniori, a fost împrumutat la Wigan. Face parte din lotul naționalei U21 a României și e unul dintre stranierii în care ne punem mari speranțe.

 

Andrei Mărginean
19 ani
(Sassuolo/Italia)

E un alt tânăr fotbalist român care evoluează în Italia. Mijlocașul crescut la Zlatna a fost transferat de Sassuolo în 2018 și joacă la echipa a doua a clubului, dar a mai făcut parte și din lotul primei echipe.

E unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști de la Sassuolo și face parte din lotul naționalei U19 a României, fiind și pe lista scurtă a lui Adrian Mutu pentru U21.

 

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “6 „stranieri” români care ar putea „exploda” în străinătate

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *