5 motive de optimism pentru meciul cu Armenia

România e favorită să câștige în Armenia, într-un meci extrem de important […]

România e favorită să câștige în Armenia, într-un meci extrem de important în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

 

Tricolorii sunt mai bine cotați, dar întâlnesc o formație în creștere, care are 6 puncte după primele două partide din grupa J. Totuși, după victoria cu Macedonia și eșecul la limită cu Germania, tricolorii par capabili să se impună la Erevan.

Iată 5 motive de optimism pentru noi:

 

1. România a arătat un apetit ofensiv remarcabil cu Macedonia și Germania

Tricolorii au înscris 3 goluri cu Macedonia de Nord și au continuat să atace până la final. Dincolo de unele slăbiciuni defensive, echipa lui Rădoi pare că își îmbunătățește de la meci la meci potențialul ofensiv. Chiar și cu Germania naționala noastră și-a făcut câteva ocazii importante, în ciuda dominării clare a nemților.

 

2. Armenia nu are în echipă jucători de mare valoare

Adversarii din această seară sunt bine organizați de către selecționerul spaniol Joaquin Caparros, dar nu au o valoare individuală impresionantă. Atacantul Sargis Adamyan este cel mai bine cotat jucător armean, cu 3,5 milioane de euro.

În comparație, Răzvan Marin valorează 12 milioane, urmat de către Dennis Man, cu 11 milioane.

 

3. Henrikh Mkhitaryan, starul armenilor, nu e în lot pentru acest meci

Absența mijlocașului ofensiv de la AS Roma este un important atu pentru noi. Mkhitaryan e fotbalistul care poate face diferența și care dictează jocul de atac al armenilor. Fără el, echipa lui Caparros va trebui să se bazeze doar pe organizare și să spere ca românii să greșească decisiv.

 

4. Antrenată de Rădoi, România a arătat bine cu echipele mai slab cotate

Mirel Rădoi e adeptul unui stil foarte ofensiv și își alege jucătorii în funcție de potențialul de atac. România și-a creat multe ocazii contra unor formații mai slab cotate precum Irlanda de Nord, Belarus sau Macedonia de Nord. În același timp, contra unor echipe în fața cărora sunt nevoiți să se apere organizat, tricolorii au avut mari probleme.

 

5. Avem bilanț excelent contra Armeniei

Naționala României a întâlnit Armenia de 5 ori și a obținut 4 victorii, în timp ce un meci s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Acela a fost și singurul în care armenii au reușit să înscrie, în toate celelalte tricolorii impunându-se la zero.

 

VEZI COTELE MECIULUI

 

Armenia – România se joacă de la 19:00, meci care va fi televizat de Pro X.

Tweet 20
fb-share-icon20

Nu exista comentarii pentru “5 motive de optimism pentru meciul cu Armenia

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *