Cum știi că pariurile au devenit o problemă

Pariurile și jocurile de noroc sunt distractive și o potențială sursă pentru […]Pariurile și jocurile de noroc sunt distractive și o potențială sursă pentru rotunjirea veniturilor, dacă norocul îți surâde. Însă unde tragem linia între distracție și dependență? Iată câteva semne care îți indică faptul că ar trebui să iei în considerare o pauză de la pariuri:

 

 1. Simți nevoia să fii secretos în ceea ce privește pariurile sau jocurile de noroc pe care le practici
  Dacă pariezi în secret sau minți despre cât pariezi, este deja un prim semnal de alarmă. De obicei, acest lucru se întâmplă când crezi că ceilalți nu îți înțeleg nevoile sau sentimentele sau când speri că îi vei surprinde pe cei dragi cu un câștig considerabil.
 2. Ai probleme în a-ți controla activitatea de parior
  Odată ce ai început să joci, te poți opri cu ușurință? Dacă, din contră, simți nevoia să continui până cheltuiești ultimul ban, crescând miza în speranța că o să-ți recuperezi banii pierduți, poți considera că pariurile au devenit o problemă.
 3. Pariezi chiar și când nu ai bani
  Joci și ultimii bani, apoi apelezi la bani pe care nu îi ai – apelezi la împrumuturi sau cărți de credit, intri în bugetul pus deoparte pentru facturi sau lucruri pentru copiii tăi etc.? Mulți dintre cei care se luptă cu dependența de jocuri de noroc ajung să împrumute bani, să vândă lucruri sau chiar să fure, pentru a putea paria sau juca în continuare.
 4. Familia și prietenii sunt îngrijorați pentru tine
  Dacă negi că ai o problemă, nu faci decât să o lași să existe. Dacă prietenii și familia sunt îngrijorați, ascultă-i cu atenție. În cazul în care ajungi la concluzia că au dreptate și că ți-ar prinde bine o pauză de la pariuri, a cere ajutor nu este un semn de slăbiciune.

 

Ce faci dacă simptomele descrise mai sus ți se potrivesc și ție?

 • În primul rând, poți încerca limitarea sumei pe care o joci lunar sau săptămânal, setând în contul tău online o limită maximă de bani pe care să o poți depune pe site-ul tău de pariuri/casino preferat. Dacă te bate gândul să înlături limita sau să te orientezi către alte site-uri de pariere, mai sigură este opțiunea de auto-excludere.
 • De asemenea, poți apela la ajutorul gratuit al unui specialist, care te poate ajuta să înțelegi care este sursa problemei și cum poți lupta eficient cu dependența. Poți intra în legătură directă cu un specialist prin chat sau sunând gratuit la numărul 0800.800.099, resurse puse la dispoziție de către Asociația Joc Responsabil.

 

Vă dorim mult noroc și, bineînțeles, joc responsabil!

 

Nu exista comentarii pentru “Cum știi că pariurile au devenit o problemă

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.