Recomandat

Romario Moise – marcator de Champions League în Liga 2

”Arădenii au o vorba: ,,UTA ÎNSEAMNĂ ARAD” ! Despre echipă – am întâlnit aici o familie cu un scop comun: acela de a readuce UTA pe prima scenă a fotbalului românesc.”

Poate cel mai impresionant gol al anului din România a venit din Liga 2, acolo unde Romario Moise, jucătorul de 24 de ani împrumutat de Astra Giurgiu la UTA Arad, a reușit să înscrie în minutul 90+1. După dubla din meciul de sâmbătă și-a dus echipa spre victorie cu scorul stabilit în ultima fază, 3-2 contra CSM Reșița.

După primul gol din minutul 23, Romario a reușit în prelungiri un gol şi mai frumos decât primul: foarfecă de la marginea careului de 16 metri.

Golul impresionant a făcut înconjurul presei naționale și străine. Am stat de vorbă cu Romario și am reușit să aflăm câteva detalii din viața lui de tânăr sportiv care a adus o nouă strălucire la UTA Arad și Liga 2, dincolo de ceea ce vedem pe teren.

Mijlocaşul echipei UTA Arad, Romario Moise vine din Ploiești și este format 100% de către Astra Giurgiu. Junioratul l-a început la 11 ani jumătate la școala de fotbal a lui Daniel Chiriță, în Ploiești, apoi a continuat la Astra, pe vremea când echipa era încă în Ploiești.

După o perioadă de câțiva ani pe care a petrecut-o la echipa a doua a Astrei, din 2015 evoluează în Liga, iar în prezent este împrumutat la UTA Arad, acolo unde fanii sunt mândri de performanțele lui.

 

Î: Toata cariera sportivă ai petrecut-o la Astra. Cum e schimbarea?

R: La început a fost cam dificil, fiind prima dată când am plecat de acasă, dar după o perioadă m-am obișnuit. M-am integrat destul de ușor la echipă și mă simt bine acum.

 

Î: Cum ți se pare Aradul, echipa, suporterii?

R: Vreau sa încep in primul rând cu suporterii pentru ca ei sunt sufletul echipei, iar echipa sufletul orașului. Arădenii au o vorba: ,,UTA ÎNSEAMNĂ ARAD” ! Despre echipă- am întâlnit aici o familie cu un scop comun: acela de a readuce UTA pe prima scena a fotbalului românesc .

 

Î: Ai un frate mai mic, tot cu nume de fotbalist, care te-a urmat îndeaproape toată viața. Ce mai face Antonio?

R: Antonio are 18 ani, joacă atât la echipa de juniori a Astrei, cât și la echipa secundă. Este devotat fotbalului și țintește să ajungă cât mai sus. Sper ca la un moment dat să ne întâlnim pe teren în meci oficial. Nu contează dacă vom fi colegi sau oponenți.

 

Î: Care sunt persoanele care te inspira cel mai mult?

R: Persoanale care mă inspira cel mai mult sunt cei dragi mie. Am avut mare noroc cu părinții mei pentru că m-au susținut întotdeauna și m-au încurajat foarte mult. Acum nu ne mai vedem așa des, dar vorbim zilnic și îi țin la curent cu tot ceea ce fac. Sunt mândri de mine și mă susțin necondiționat. Acum am mare noroc cu iubita mea. E cu mine peste tot și mă susține în fiecare moment. Despre ea chiar pot spune că mă inspiră.

Ca și fotbalist îl admir cel mai mult Ronaldinho și voi încerca să îi urmez cât mai aproape modelul de joc.

 

Î: Care e cea mai mare împlinire a ta în calitatea de sportiv? Când te simți cel mai bine?

R: În calitatea de sportiv împlinirile sunt acele momente de după o victorie, bucuria câștigării unui trofeu, iar personal momentul de magie când dai gol.

 

Î: Cu siguranță urmărești meciurile de fotbal? Ai pariat vreodată?

R: Nu am pariat niciodată, nici m-am gândit la asta până acum. Cred că fotbalul e făcut doar în teren pentru mine. Oricum, nici nu cred că ar fi corect să pariez pe vreo echipă din România.

 

Î: Dacă ai putea să ajungi până la cel mai înalt nivel, la ce echipa ți-ai dori să joci?

R: Clar la cea mai puternică echipă din lume – Real Madrid.

 

Î: Ești din Ploiești. Cum o să fie atunci când o sa jucați împotriva Petrolului Ploiești? Cu cine crezi că vor ține prietenii tăi?

R: Cu siguranța prietenii mei adevărați vor tine cu mine, indiferent de adversar.

 

Î: Spune-mi cum e o zi normala din viața lui Romario. Cum începi și ce faci toată ziua?

R: Încep cu un antrenament de dimineață, iar restul zilei îl petrec alături de iubita mea, făcând diferite activități, bineînțeles, după câteva ore de odihnă. Când am timp, stau pe Netflix, merg la sală sau ies în oraș cu prietenii. Depinde de zile. Asta se întâmplă în cele mai liniștite. Dacă sunt în cantonament sau mă pregătesc de meci, lucrurile stau complet diferit.

 

Romario ne-a promis la final și alte goluri ca cele care au uimit suporterii din toată țara și au adus în extaz fanii UTA Arad. Până în 2020 va juca în continuare la UTA, echipă pe care speră să o aducă înapoi în prima ligă.

Nu exista comentarii pentru “Romario Moise – marcator de Champions League în Liga 2

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.