Recomandat

Ion Oncescu – din nou campion mondial. Povestea din spatele medaliilor

41 se pare că a fost cu noroc pentru Ion Oncescu care a reușit să cucerească două noi titluri mondiale, unul pe brațul stâng, celălalt la brațul drept.

Ediția cu numărul 41 a Campionatului Mondial de Skanderberg a avut loc în urmă cu câteva zile la Constanța, fiind prima dată când țara noastră găzduiește acest eveniment extrem de important pentru sportul mondial.

41 se pare că a fost cu noroc pentru Ion Oncescu care a reușit să cucerească două noi titluri mondiale, unul pe brațul stâng, celălalt la brațul drept. Deși emoțiile au fost uriașe pentru el, cel mai titrat român la skanderberg nu a dezamăgit nici în acest an și a reușit să cucerească din nou titlul mondial, în ciudat unor accidentări suferite în urmă cu puțin timp.

 

”Mi-e frică de competiție, nu de un competitor anume. Aș fi vrut să fiu ca la europene, adică mai bine antrenat. Am avut două accidentări distincte la stânga și la dreapta și timp de două luni m-a durut foarte tare”, a declarat Ionuț Oncescu înainte de meciurile care aveau să îl propulseze din nou pe podiumul mondial pentru a șasea oară.

Toți cei care practică acest sport spun că skanderberg-ul nu este neapărat despre forță, ci mai degrabă despre tehnică. Trebuie să știi cum să îți prinzi adversarul, cum să îl ții, de ce mușchi să te folosești și când, plus că trebuie să te cunoști foarte bine pe tine. Este necesar să știi bine care este momentul în care corpul este cel mai capabil să își adune forțele, să profite de eventualele momente e slăbiciune ale adversarului și să atace fix atunci când este momentul. Este un sport extrem de solicitant psihic și impune foarte multă autocunoaștere.

Mai multe despre Skanderberg am aflat chiar de la Ion Oncescu, un sportiv care este în această lume a forței de peste 20 de ani și care ne-a spus câte ceva din experiențele sale atât de sportiv experimentat, cât și din perspectiva unui concurent care a participat la sute de competiții.

 

La campionatul care s-a încheiat duminică au participat peste 1200 de sportivi din peste 50 de țări. De asemenea, concomitent s-a desfășurat și ediția cu numărul 22 a Campionatului Mondial de Skandenberg pentru persoanele cu dizabilități.

Nu exista comentarii pentru “Ion Oncescu – din nou campion mondial. Povestea din spatele medaliilor

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.